Raw food-sallad med ananas och len cashew-tahini sås (2 port)

Raw food-sallad med ananas och len cashew-tahini sås (2 port)

Massor av färger, näring och smaker i en tropisk raw food-sallad. En mättande, rejäl sommarmåltid.

Cashew-tahinisås

  • 2 dl cashewnötter, blötlagda minst 5 timmar
  • 1,5 msk tahini
  • 4 msk olivolja eller mer om det behövs
  • saft från en lime
  • 1 cm ingefära, skalad
  • 1 liten klyfta vitlök, skalad
  • 1 msk tamarisoja eller mer efter smak
  • 1 liten bit röd chili
  • lite vatten att anpassa konsistensen med

Till salladen

  • en rejäl näve grönt – t.ex. spenat och grönkål
  • ca 2,5 dl strimlad spetskål eller annan kål
  • en liten röd paprika, strimlad
  • en näve sockerärtor
  • ca 15 cm gurka, skalad och tärnad
  • 1-2 strimlad färsk lök eller ca 10 cm strimlad purjo
  • 2,5 dl ananas i bitar
  • 1 avokado, tärnad
  • 1 dl grovt hackad koriander

Mixa alla ingredienser till såsen i blender på hög hastighet. Skrapa ned sidorna några gånger om det behövs och anpassa konsistensen med några msk vatten om det behövs för att få en såsliknande konsistens. Konsistensen ska inte vara rinnig med gå att mixa i blendern till slät.

Blanda alla ingredienserna till salladen i en serveringsskål. Servera såsen bredvid istället för dressing. OBS! man tar rejält av såsen, ca 1 dl per port – mycket mer än en vanlig vinägrett.

Comments are closed.